• Pamiršai slaptažodį?

Kokią naudą teikia socialiniai tinklai komunikacijai?

Asociatyvinė nuotr. iš Wikipedia: https://lichtenheldt.de/en/lichtenheldt-presents-itself-in-the-social-networks/

Komunikacija yra be galo svarbi dalis mūsų gyvenime. Jos dėka vystosi ir egzistuoja visuomenė. Komunikacija savaime neatsiranda, nes ji yra kažkas, ką daro žmonės: bendrauja vienas su kitu, su grupėmis, organizacijomis ir visuomenėmis, veikia vienas kitą, informuoja ir būna informuojami, moko ir mokosi.

Komunikacija šiandien

Šių dienų komunikacija yra nesulyginama su tuo, kaip žmonės komunikavo senais laikais. Seniausi pasaulio žmonės komunikavo taip, kaip komunikuoja gyvūnai: garsais ir judesiais. Jie vystėsi į sudėtingesnius ir efektyvesnius komunikacijos būdus. Apie 40 000 m. pr. Kr. pastebėtas įrankių pagausėjimas, pokyčiai įrankių dizaine. O tai reiškė, kad jau buvo išvystytas kairysis smegenų pusrutulis, kuriame yra kalbos centrai (Daugiau informacijos: www.mediapro.lt). Taip pamažu ėmė vystytis kalba, žmonės ėmė kurti ir suprasti žodžius, jų reikšmes ir pan. Laikui bėgant ir atsirandant vis daugiau naujovių, komunikuoti buvo vis lengviau.

Komunikacija nuolat keitėsi ir tą pokytį didžia dalimi sąlygojo naujos technologijos, kurios tapo populiarios ir prieinamos: telefonai, radijas, televizija, faksai, kabelinė ir satelitinė televizija, mobilusis telefono ryšys, kompiuteriai, internetas ir kt.

Šiai dienai pasaulyje yra daugiau nei 10 milijonų kasdien naudojamų įrenginių, galinčių prisijungti viena prie kitų. Daiktų internetas – tai tinklas, kurį sudaro mobilieji telefonai, automobiliai, net šaldytuvai ar pastatai. Visi šie daiktai turi įmontuotus sensorius, programinę įrangą ir interneto pagalba susijungia vieni su kitais. Taigi bėgant laikui smarkiai pasikeitė pasaulio technologijos, todėl dabar komunikuoti yra labai lengva ir paprasta. Šiandien populiariausia komunikacija yra socialiniuose tinkluose. Kodėl?

Populiariausi socialiniai tinklai

Su kiekvienais metais socialiniai tinklai tampa vis populiaresni ir jų naudojimas auga. Žmonės jais naudojasi ne tik dėl asmeninių priežasčių, bet ir kaip verslo tobulinimo ar plėtojimo įrankį. Socialiniai tinklai keičiasi ir be abejonės tai vyks ir toliau. Kai kurie su laiku miršta, išstumiami iš rinkos naujesniųjų, o kiti atvirkščiai auga ir tobulėja. Taigi, kokius socialinius tinklus žmonės labiausiai naudoja dabar?

  • Daugelis puikiai žino, kad „Facebook“ laikomas pačiu populiariausiu socialiniu tinklu ir su kiekvienais metais jo populiarumas tik auga. „Facebook“ duomenimis šiuo metu jame yra daugiau negu 2 milijardai užsiregistravusių vartotojų ir daugiau negu vienas milijardas prisijungimų per dieną.
  • Nors „Instagram“ labiau skirtas mobiliesiems telefonams ir nuotraukų ar video dalijimuisi, tačiau šis socialinis tinklas vis tiek išaugo kaip vienas iš populiariausių. Taip pat yra sukurtos kelios papildomos mobiliosios programėlės nuotraukų redagavimui.
  • Kur visi eina žiūrėti ar dalintis vaizdo įrašų turiniu internete? Tai, žinoma, „YouTube„! Ši paieškos sistema yra antra pagal dydį, kadangi atsilieka tiktai „Google“ paieškai. Nors „Youtube“ priklauso tai pačiai „Google“ kompanijai, tačiau jis vis tiek pripažintas kaip atskiras socialinis tinklas, kuriame galime žiūrėti ir dalintis įvairiausiais vaizdo įrašais. Tai tik keli populiariausi socialiniai tinklai, kurie siejasi su visuomenės komunikacija.

Socialiniai tinklai ir jų nauda

Vis labiau populiarėjantys socialiniai tinklai teikia naudos visuomenei. Jie padeda susisiekti su draugais, palaikyti ryšius. Vykusios konferencijos LOGIN metu socialinių tyrimų bendrovė „Macroscope“ atliko tyrimą – apklausė 261 konferencijos dalyvį. Paaiškėjo, jog socialiniais tinklais nesinaudoja tik kas dešimtas, o 85 proc. besinaudojančių prie socialinių tinklų jungiasi kasdien. Tyrimo dalyvių taip pat buvo teiraujamasi, kokią naudą jiems duoda naudojimasis socialiniais tinklais. Asmeninių ryšių palaikymą čia įvardijo 7 iš 10 respondentų, profesinių – 9,8 proc. apklaustųjų. Naujų ryšių užmezgimą įvardijo 8,2 proc., saviraišką – 7,4 proc.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr. / Žinojimas, jog socialiniame tinkle yra galimybė pateikti save taip, kaip tik norima, suteikia žmogui didesnį kontrolės, galybės ir savo vertės pojūtį.

 

Atlikto tyrimo vadovė Renata Lazdin teigė, kad socialiniai tinklai suteikia galimybę būti arčiau draugų, su kuriais nebūtų galimybės taip daug bendrauti kasdien. Socialiniai tinklai taip pat yra viena iš geriausių nemokamos reklamos platformų. Informaciją pamato tūkstančiai žmonių ir ja dalintis galima nuolatos. Šiomis dienomis socialiniuose tinkluose galima kurti verslą, uždirbti daug pinigų, išpopuliarėti mažai žinomiems menininkams, planuoti renginius, vienytis bendraminčiams, dalintis informacija ir didinti kūrybiškumą, plėsti žinias. Kalbant apie kultūras, galima bendrauti su užsienio atstovais, domėtis ir sužinoti daug naujovių apie kitas kultūras, tradicijas. Socialiniai tinklai teikia ir teiks komunikacijai su visuomene naudą, nes kuo toliau, tuo labiau pasaulyje jie populiarėja.

Kiti šaltiniai:

Informacija paimta iš: www.nebaltaslapas.weebly.com

 

Autorius
Indrė Rekašiutė

Ryšių su visuomene II kurso studentė.

Žiūrėti visas naujienas
Palikti komentarą

Autorius Indrė Rekašiutė
KOMUNIKACIJA kitaip

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Inverted widget

Turn on the „Inverted background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Accent widget

Turn on the „Accent background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Elena Baranauskaite

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Helicomore
  • Yorkstr.
  • Eyes
  • Concierge
  • Vajras en valdrague
  • J.
  • Walk
  • Querschnitt
  • Sunbath

ThemeForest