• Pamiršai slaptažodį?

Žvilgsnis į ateities komunikaciją

Ateitis
Nuotr: Freepik/ Žmonės žvelgiantys į ateitį

Ne paslaptis, kad medijos formuoja mūsų požiūrį į mus supantį pasaulį ir į tai, kaip mes suvokiame komunikaciją. Iškyla klausimas, koks bus žmonijos bendravimas, kaip pasikeis komunikacija socialiniuose tinkluose ir kokia išliks jos vertė, mums, technologijų amžiuje gyvenančiam individui.

Šiandieniniam vartotojui nebeįdomus ilgas, perspaustas ir vizualikos neturintis turinys.  Žmonės atrenka tai kas yra aišku, trumpa ir paprasta, tai kas atima mažiau laiko. Kalbant apie ateitį, informacinių technologijų įmonių grupės „Penki kontinentai“ komunikacijos vadovas Germanas Kavalskis dalinasi nuomone, jog vienas svarbiausių faktorių, kuris dominuos ateityje – tai patrauklios ir įtraukiančios sėkmės istorijos, kurios pakeis sausus rašytinius straipsnius. Tokio pobūdžio turinys taps didžiuliu iššūkiu, dėl įvairių interesų konfliktų, kas lems neišpildytus lūkesčius norint ištransliuoti dėmesio vertą tekstą.

Pokyčiai komunikacijoje – neišvengiami

Skaitmeninė komunikacija, socialiniai tinklai – garantuotai turi stiprią vietą ateityje. Numatoma, kad pagrindinė žinutė bus iškomunikuojama vizualiniu būdu. Vaizdo medžiaga, gyva online transliacija, nuotraukos ir paveikslėliai – ateities tendencija, kuri virsta realybe.

Technologijos eina išvien su žmogumi, todėl nenustebtume jeigu ateityje pradėtume kalbėtis su baldais. Dažnas kalbos nesupratimas tampa kliūtimi žmonių bendravime.  Mokslininkų teigimu, ateityje su šia problema nesusidursime. Naudodamiesi ausinėmis be vargo suprasime, bet kokia kalba šnekantį užsienio gyventoją ir kiekvienas žodis į mūsų ausis bus išverstas realiuoju laiku – būtent tada, kai žodis sakomas. Tapsime pasaulio dalimi, kuriame nebeliks kalbos barjerų.

Eglės Tamelytės, skaitmeninių įrankių pristatymo ir pedagogų kompetencijų ugdymo programos „Samsung Mokykla ateičiai“ vadovės nuomone: „Ateityje mūsų laukia dar daugiau naudingų skaitmeninių įrankių ir technologijų, kurios įvairiapusiškai palengvins žmonių komunikaciją ir informacijos paiešką. Lengva prieiga prie žinių yra bene vertingiausia mokslininkų dovana pasauliui – tai padeda judėti į priekį ir ruošti ateities kartas dar didesniems pasiekimams“.

Kaip pasikeis tarpasmeninė komunikacija

Žvelgiant į ateitį, vertėtų padiskutuoti apie pasaulio bendravimą tarpusavyje. Jau šiandien susiduriame su socialinių tinklų pasekmėmis. Skubanti šiuolaikinė visuomenė neturi laiko sustoti ir pasisveikinti vieni su kitais, kodėl taip yra? Mes mieliau bendraujame su draugais Feisbuke, užuot, susitikę gyvai. Medijas ir kiną dėstantis profesorius Paul Booth įžvalgomis, žmonės pasirenka teksto žinutę negu pokalbį telefonu. Statistikos duomenys parodė, jog mes jaučiamės saugesni bendraudami socialiniuose tinkluose. Nepaisant mus supančių technologinių stebuklų, judame tapimo viena antivisuomeninių kartų žmonijos istorijoje link. Ateityje, nebesugebėsime ir nebemokėsime susikalbėti be socialinės medijos.

Apie ateities tendencijas kalba ir lietuvių komunikacijos specialistai

Jau penktus metus iš eilės vykstantis renginys „PR Impact Awards“ suburia komunikacijos specialistus aptarti ateities tendencijų. Renginį sudaro trys dalys: pranešėjai iš Lietuvos ir užsienio šalių dalinasi įžvalgomis, pristatomi geriausi ryšių su visuomene projektai ir vyksta apdovanojimų ceremonija.Tai proga susipažinti su kolegų darbais, atrasti skirtumus ir aptarti, bendrus projektus lydinčius į sėkmę.

Pradžioje iškeltas klausimas: kokia bus ateities komunikacija ir kas mūsų laukia? Numatoma, kad ateities komunikacija taps modernesne, vizualiai bus perteikiamas turinys – aiškiai ir paprastai. Žmonės sutaupys marias laiko – naujai išrastos technologijos nereikalaus dvigubų pastangų. Dirbtinis intelektas, robotai – pakeis mūsų tarpusavio komunikaciją. Pasaulis judės spartesniu rimtu, o išvien su juo, ir komunikacija.

Ateitis
Nuotr: Freepik/ Ateities tendencijos

 

Autorius
Gabriela Stankevič
Žiūrėti visas naujienas
Palikti komentarą

Autorius Gabriela Stankevič
KOMUNIKACIJA kitaip

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Inverted widget

Turn on the „Inverted background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Accent widget

Turn on the „Accent background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Elena Baranauskaite

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Mauvais œil/bonne étoile
  • bonne étoile/mauvais œil
  • Nat cleans the squids
  • Ramadan lamp
  • Nat
  • Buster
  • En quête d'objets objets d'enquête
  • Bastien
  • Matteo

ThemeForest