• Pamiršai slaptažodį?

FOKUS POKUS – Minčių skaitymo menas

„The Skin-Crawling Spiral“ – viena žinomiausių optinių iliuzijų, sukurta 1900 metais

Įsivaizduokite, po sunkios darbo dienos vaikštote parke su kolega ir jūsų galvoje sukasi mintys apie neatliktus darbus. Staiga, išgirstate klausimą: ar mane girdėjai? Atsakyk, ką nors. Šis klausimas yra užduotas žmogaus, kuris negali perskaityti jūsų minčių ir nežino apie ką jūs galvojate.

Tačiau, tai ne visai teisingas požiūris, nes asmuo, kuris to klausia, gali net nežinoti, kad jis tikrai gali skaityti jūsų mintis. Šie žmonės, tiesiog tai daro subtiliau, nei suvokia. Realybė yra ta, kad dauguma žmonių gali išmokti skaityti mintis treniruojant įgūdžius, skiriant tam laiko, dėmesio ir analizuojant kitų žmonių psichologines savybes. Ir tai nėra kažkas, ką gali padaryti tik psichologas. Nors psichologai turi tam tinkamą praktinę patirtį, mokymą ir, galiausiai, „skaitymo dovaną“, to galite išmokti kiekvienas ir pritaikyti skirtingų tipų pokalbiuose.

Jums patinka mergina, tačiau vis neišdrįstate jos užkalbinti, nes nežinote, ką ji apie jus galvoja? Galbūt, jau seniai svajojote apie paaukštinimą darbe, tačiau nežinote, kaip apie tai pasikalbėti su savo vadovu? Atsakymas yra paprastas ir jis slypi jumyse.

Prieš atskleidžiant, kaip visi žmonės gali išmokti skaityti mintis, svarbu žinoti tam tikrą pagrindinę informaciją apie minčių skaitymą.

Nuotr: Eric Hanson „Brain moving exercises“

Natūralūs minčių skaitytojai

Priežastis, kodėl kiekvienas gali išmokti skaityti mintis, yra paprasta – mes jau tai darome. Kita vertus, mūsų prielaidos dažnai būna neteisingos. Visą tai yra susiję su mūsų gebėjimu perimti žmonių, su kuriais bendraujame, mintis ir jausmus. Dažnai reaguojant į tai, ką mes numanome, ką pašnekovas padarys, o ne į tai, ką jis mums pasakys, sukuriame papildomų užduočių savo smegenims. Kai tuo tarpu vien matydami veido išraiškas ir kūno kalbą galime teisingai nuspėti, kad kažkas serga depresija, yra laimingas, piktas ar sunerimęs. Tačiau, kas atsitinka, kai pokalbio dalyvis moka paslėpti savo tikrąjį veidą? Ar mes vis dar galime perskaityti jo mintis, be vizualinių įkalčių, priemonių, kurios mums gali padėti perprasti kitą žmogų?

Reikalingį įgūdžiai

Tiesa ta, kad nereikia daug įgūdžių norint išmokti skaityti kitų mintis. Viskas ko jums reikia – tai noras mokytis ir gebėjimas pasikliauti savo intuicija, kuomet ji bando prasiveržti ir pasufleruoti teisingiausią atsakymą pokalbio metu. Knygos „Minčių skaitymo menas“ autorius, garsus visame pasaulyje mentalistas ir profesionalus manipuliacijos meistras Henrik Fexeus pasakoja, kokios elastingos gali būti žmogaus smegenys ir kokių fantastiškų rezultatų galime pasiekti padedami paprasčiausių treniruočių. Akivaizdu, kad jums reikės tam tikros praktikos, kol jūsų sugebėjimai ateis natūraliai. Bet jums nereikia pirkti kristalinio rutulio, specialaus būrimo kortų rinkinio ar keistos mago aprangos tam, kad galėtumėte perskaityti kitų mintis. Prieš bandydami visą tai atlikti turite sugebėti „išsivalyti“ savo mintis. Kai kuriems žmonėms tai bus įgūdis, kitiems tam reikia daugiau laiko.

Patarimai pradedantiesiems

Gerai pasaulyje žinoma psichologė, neurologė, TED ir „Vistage Speaker“ konferencijų pranešėja, knygos „Getting Others to Do What You Want“ autorė Lynne Franklin išskiria kelis kūno kalbos tipus, kurių atpažinimas gali padėti perprasti kitų bendravimo modelį ir nuspėti jų mintis.

Enciklopedijos „Encyclopedia Mentalism and Mentalists“ viršelis
75% pasaulio gyventojų priklauso būtent šiam kūno kalbos modeliui ir šie žmonės yra vadinami „stebėtojais“.

Šių žmonių smegenys veikia vaizdų fiksavimo ir integravimo būdu. Tai žmonės dažniausiai pasižymintys gera laikysena, tvirta pozicija. Apranga ir tai, kaip jie atrodo yra svarbu. Sekanti, šio modelio atstovų išvaizdoje pastebima savybė – įtempti pečiai. Nėra aiškiai žinoma, dėl kokių priežasčių, tačiau daugelis šio modelio atstovų turi siauras lūpas. Na, ir, žinoma, tai žmonės, be galo mėgstantys ir nevengiantys akių kontakto.

Siekiant sukurti ryšį su „stebėtojais“ reikia žiūrėti jiems į akis, kalbant naudoti tokias frazes, kaip: aš suprantu, ką nori pasakyti; pažiūrėk į tai…; pabandykime į viską pažvelgti, kaip tu sakai.

20% pasaulio gyventojų galima priskirti „klausytojams“.

Šių žmonių smegenys veikia garsų ir žodžių principu. Savybės: apranga nėra tokia svarbi, dažnas žiūrėjimas į kairiąją pusę, žemiau kelių ar į žemę, nes taip jie gali prisiminti tai, ką buvo girdėję prieš tai. Galva atremta į delną. Tai žmonės mėgstantys garsiai kalbėti su savimi ir atlikti ritmingus, garsą sukeliančius judesius (tokius, kaip rašiklio paspaudimas).

Ryšio sukūrimas: kalbėdami nesistenkite palaikyti ištiso akių kontakto, naudokite tokius žodžių junginius, kaip: tai skamba gerai; paklausykime, ką tu galvoji apie tai.

5% pasaulio gyventojų yra priskiriami „lytėtojams“.

Tai grupė žmonių, kurie komunikuodami su kitais mėgsta glaudų kontaktą ir yra pasiruošę jus stipriai apkabinti, net tokiu atveju, jeigu matotės vos pirmąjį kartą. Šie žmonės dažniau renkasi patogius, tačiau nebūtinai labai madingus drabužius, dažnai turi putlesnes lūpas ir kalbėdami su kitais, dažnai, visu kūno korpusu palinksta truputį į priekį (arčiau pašnekovo), taip siekdami panaikinti fizinį atstumą. Dažnas rankų lytėjimas, noras paglostyti, taip sustiprinant ryšį. Žiūrėjimas į žemę.

Ryšio sukūrimas: sutikus tokį žmogų, apkabinkite. Jeigu vengiate tokio artumo, stenkitės ištiesti ranką pasisveikindami, taip suteikdami jiems progą pajusti fizinį kontaktą su jumis. Naudokite emocionaliai pagrįstas frazes: aš noriu žinoti, kaip tu jautiesi dėl to; pasakyk, man, ką tu galvoji.

Aš žinau, ką tu galvoji

KEEPCALM-O-MATIC „MEME“

Minčių skaitymo menas yra tai, ką gali padaryti kiekvienas, nėra privaloma būti profesionaliems mentalistams ar psichikos analitikams. Nevertėtų tikėtis patirti didelę sėkmę pradedant skaityti kitų mintis,  tačiau galite siekti padaryti didelę pažangą. Niekada nesinaudokite savo naujomis galimybėmis, kad gautumėte pranašumą prieš kitą. Jei galite labai gerai perskaityti savo emocijas, galite tai naudoti, kad gautumėte tai, ko norite darbo aplinkoje, asmeniniame gyvenime ar draugų būryje. Naudokite savo sugebėjimus padėti žmonėms. Minčių skaitytojai gali būti puikūs draugai ir tapti stiprūs palaikant kitus.

 

Daugiau informacijos:

Henrik Fexeus „Minčių skaitymo menas“ 

Stefan Spies „Kūno kalba“

Reading minds through body language | Lynne Franklin | TEDxNaperville

 

 

Autorius
Karolina Valentonyte
Žiūrėti visas naujienas
Palikti komentarą

Autorius Karolina Valentonyte
KOMUNIKACIJA kitaip

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Inverted widget

Turn on the „Inverted background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Accent widget

Turn on the „Accent background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Elena Baranauskaite

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Coco
  • Orchid
  • Anne Robbins (Kuratorin der Austellung "Paris 1874 Inventer l'Impressionnisme" Musée d'Orsay, Paris)
  • Label
  • Outside
  • Balcony
  • Julien Quentin (piano) & Yamen Saadi (violon) playing Gabriel Fauré
  • Anne Robbins (Kuratorin der Austellung "Paris 1874 Inventer l'Impressionnisme" Musée d'Orsay, Paris)
  • Bird of Paradise

ThemeForest