• Pamiršai slaptažodį?

Komunikacija – pritraukianti auditorijas

Būti išgirstam kuo didesnės auditorijos, pritraukti jos simpatijas – kiekvieno oratoriaus ar „influencerio“ tikslas. Kaip to išmokti? Geriausia mokytis iš tų, kurie jau tai pasiekė.

Komunikacija – kaip galingas ginklas, gero kario rankose. Štai, verslo bei politikos sferoje tinkami žodžiai gali padėti laimėti „šachmatų partiją“ ir sudaryti sėkmingą sandorį. Ištarti tam tikri žodžiai artimajam, gali sukurti nuostabų ryšį tarp dviejų žmonių. Taip pat, gyvename socialiniuose tinkluose, kur įtakingiausiais tampa mūsų pamilti „influenceriai“ (nuomonės formuotojai). Komunikuoti įtaigiai, taip, kad tave cituotų ir norėtų išgirsti tūkstančiai – tikrai nėra lengva, bet įmanoma. Visa tai įrodo asmeninės žmonių pergalės ir patirtis.

 Ar kada girdėjai istoriją, kuri privertė akimirkai pasimesti, sustoti ir pagalvoti, sugraudino ir privertė nusišypsoti? Nicko Vujicic gyvenimo istorija viena iš tokių. Dabar jau suaugęs vyras Nickas Vujicic gimė be galūnių. Vaikinas būdamas dar jaunas berniukas suprato, kad užaugęs negalės tapti garsiu futbolininku, daktaru, gaisrininku ar kitu super herojumi, kuriuo svajoja tapti daugelis jaunuolių. Gyvenime kiekvienas išsikeliame tam tikrą tikslą, siekiame įprasminti savo veiklą, nes tik taip jaučiame, kad gyvename. Nickas, kaip ir kiekvienas iš mūsų, norėjo pilnai gyventi savo gyvenimą ir kiek galima savarankiškiau ir „normaliau“. Būdamas dar paauglys, po galybės įveiktų kliūčių vaikystėje, Nickas atrado savo pašaukimą ir savo super herojaus veiklą – oratorystę.

Asmeninio tikslo suvokimas, optimistiškas nusiteikimas atnešė į vaikino gyvenimą nepaprastas patirtis, sunkiai suvokiamas net fiziškai sveikam žmogui. Įsivaizduokite, Nickas neturėdamas nei rankų, nei kojų sugebėjo plaukti banglente, nukautuoti (fiziškai pilnavertį) bendraamžį berniuką, keliauti aplink pasaulį, užsidirbti milijonus dolerių, vesti gražuolę žmoną, susilaukti dviejų sūnų… Viena didžiausių vaikino pergalių įvyko kuomet, įveikęs oratorystės nešamas baimes, Nickas skaitė paskaitas dešimtims tūkstančių žmonių stadionuose ir arenose bei tapo ,,New York Times“ bestselerių autoriumi.

Nickas Vujicic pasitelkęs atvirumą, nuoširdumą ir drąsiai pasidalinęs savo asmenine gyvenimo istorija pasiekė didžias auditorijas. Jo tariami žodžiai keliauja iš širdies, patirties ir lūpų su viltimi paskatinti neįgalius bei viską galinčius, tačiau laimės nerandančius žmones patikėti savimi ir laime vėl. Nickas Vujicic primena, kad: „Gyvenime svarbiausia ne turėti, o būti… Pasitenkinimą pajusi tik tada, kai visu pajėgumu išnaudosi savo talentus ir aistrą“.

Antrojo pasaulinio karo metais, komunikacija tapo kaip papildomas galingas ginklas, gero kario rankose.  Prisiminkime Vinstoną Čerčilį. Jo pasakyta drąsi kalba 1946m. ir pavartotas terminas „geležinė uždanga“ tapo istorijos dalimi. Jis ženkliai prisidėjo prie pasaulio, kuriame gyvename iki šiol, formavimo. Taip pat, buvo pripažintas ir kaip žurnalistas, neprilygstamas oratorius, rašytojas – 1953 m. pelnė Nobelio literatūros premiją.

Čerčilio istorija, lyg puikus pavyzdys, kiek nulemti gali vienas žmogus. Šis lyderis, tikėjo savo valstybe, jai tarnavo ir siekė padaryti stipria lydere. Šios istorinės asmenybės, Vinctono Čerčilio, patarimas kiekvienam: „Kad uždegtum, visų pirma pats turi degti tuo jausmu. Kad pravirkdytum, visų pirma ašaros turi tekėti pačiam. Kad įtikintum, visų pirma pats turi tikėti.“

Pritraukti auditorijos dėmesį nėra sudėtinga, bet jį išlaikyti ir pelnyti ilgalaikę simpatiją nelengva. Siekiant geriausių rezultatų prireiks – idėjos. Nickas Vujicic ir Vinstonas Čerčilis, šie žmonės visu 100% tikėjo savo skleidžiama idėja. Taip jie pasiekė ne tik asmenines pergales, bet ir didžių auditorijų simpatijas. „Idėja yra bet kas, kas gali pakeisti žmonių požiūrį į pasaulį. Jei žmonių galvose įžiebiate patrauklią idėją, darote stebuklą. Jūs įteikiate jiems neįkainojamą dovaną. Tiesiogine prasme dalelytė jūsų tampa jų asmenybės dalimi“ – knygoje TED Talks. Viešasis kalbėjimas.“ teigia knygos autorius Chrisas Andersonas, su savo komanda sukūręs šiandieninę TED konferenciją, tapusią įtakingiausiu pasauliniu edukaciniu reiškiniu ir judėjimu.

TED konferencijoje viešai kalba tik geriausi oratoriai. Viena iš jų, menininkė ir poetė Cleo Wade konferencijoje pasakiusi kalbą pavadinimu: „Nori pakeisti pasaulį? Išdrįsk parodyti, kad tau tai rūpi“, Geram oratoriui, idėja – kaip jo kalbos praba, nes būtent ji įprasmina ir apipavidaliną kalbą. Chriso Andersono mintimis kalbant: „stilius be turinio yra bjaurus“ – visada tai prisiminkite.

Autorius
Gabrielė Žeižytė
Žiūrėti visas naujienas
Palikti komentarą

Autorius Gabrielė Žeižytė
KOMUNIKACIJA kitaip

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Inverted widget

Turn on the „Inverted background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Accent widget

Turn on the „Accent background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Elena Baranauskaite

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Helicomore
  • Yorkstr.
  • Eyes
  • Concierge
  • Vajras en valdrague
  • J.
  • Walk
  • Querschnitt
  • Sunbath

ThemeForest