• Pamiršai slaptažodį?

Keli būdai kaip verslo prezentaciją pateikti įdomiau

woman holding microphone standing on stage

Turėdamas netgi pačią genialiausia idėją nemokėdamas tinkamai pateikti informacijos gali nepasiekti savo auditorijos susidomėjimo, turi sugebėti sudominti tavo pristatymą matančius žmones, dar geriau įtikinti paremti vystomą projektą/idėją.

 1. Kaip sudominti auditoriją

“Audiences will forgive almost anything except being boring,” — Patricia Fripp dirba su individualiais žmonėmis ir įmonėmis, kurie supranta, kad geri, įtikinamo pristatymo įgūdžiai suteikia jiems konkurencinį pranašumą.

Vienas iš svarbiausiu dalykų prezentacijos metu yra išlaikyti auditorijos dėmesį. Keletas būdų kaip tai padaryti: prezentacijos pradžioje pasidalinti juokinga istorija iš savo gyvenimo, arba galite paprašyti auditorijos atsistoti ir prisistatyti savo kaimynui. Labai svarbu prezentacijos pradžioje išjudinti žmonės iš tos nykios nuotaikos su kuria jie čia atėjo pasiklausyti ar apsimesti, kad klausai žiūrint į telefoną.

2. Jūs pritraukėte auditorijos dėmesį kaip jį išlaikyti?

Papasakokite savo auditorijai istorija nuo ko idėja prasidėjo kaip ja vystysite, kaip ji padės ar pakeis tavo gyvenimą. Paul J. Zak laboratorijos daugiau nei prieš dešimtmetį atlikti tyrimai rodo, kad mūsų smegenys yra sutvertos istorijų klausymuisi. Mes kiekviena dieną dalinamės savo patirtimi ir istorijomis, taigi su šiek tiek praktikos padaryti tai prezentacijos metu yra tikrai įmanoma.

3. Kalbėk apie esmę

Vienas iš auditorijos malonumų yra greitai suprasti apie ką yra kalbama. Auditorija pradeda piktintis, kai yra tempiama kalbant apie nieką be reikalo.

 4. Sužadink auditorijos emocijas

Humoras iš prigimties padeda įtikinti, kalbėtojui tai gali padėti iš esmės pakeisti atmosferą kambaryje, bet jei nesate komikas nereikia pasakoti anekdotų. Tiesiog leiskite savo natūraliam humoro jausmui atsiskleisti ir kai kas ateis į galvą, leiskite savo humorui atsiskleisti.

Pripažinus ką nors asmeniško apie save, auditorija taip pat gali pajusti ryšį su jumis.  Pavyzdžiui iš savo asmeninės patirties, pristatymo pradžioje aš prakalbau apie savo baimę stovėti prieš auditoriją. Kažkas tokio paprasto gali padėti atrodyti žmogiškam, kas padeda pajusti stipresni ryšį su kalbančiu žmogumi.

5. Bendravimas su auditorija

Socialiniai mokslai įrodė, kad interaktyvią auditoriją lengviau įtikinti nei pasyvią. Daugeliu atvejų bendravimas tarp auditorijos ir pranešėjo nutrūksta dėl auditorijos santūrumo, tačiau pranešėjui rodant iniciatyvą bendraut su auditorija, pro šiuos ledus prasilaužiama ir auditorija lengviau išsitraukia į esama veiklą. Mes galime matyti mokyklose ir universitetuose kaip mokytojai efektyviai palaiko ryšį užduodami klausimus, tokiu būdu netgi patys nedrąsiausi mokiniai/studentai gali atsiskleisti ir išreikšti savo nuomonę.

6. Kalbėkite trumpai

Nustokite kalbėti prieš auditorijai nustojant jūsų klausant, netgi geriausia auditorija negali priimti didelio informacijos kiekio.

7. Leiskite sau pasireikšti

Žmogaus buvimas, bet kokioje scenoje, nesvarbu, tai būtų nedidelė posėdžių salė, ar didžiulė salės platforma. Tai iškart atkreipia dėmesį i viską ką jūs darote. Ralph Waldo Emerson yra pasakęs, „What you do speaks so loudly that I can’t hear what you’re saying.“

Šiais laikais tai vis dar yra tiesa, mes savaip interpretuojame viską ką pranešėjas daro, pirmiausia yra atkreipiamas dėmesys į aprangą, išvaizdą. Tačiau tai tik labai maža dalis į ką yra kreipiamas dėmesys, klausytojas atkreipia dėmesį i tavo veido išraiškas, stovėseną, balso toną, rankų judesius, akių žvilgsnį ar tu vaikštai po sceną, tavo emocinę būseną.

Kita vertus visada, kad ir ką bedarytumėte kažkam neįtiksite tad kodėl nenusiraminus ir tiesiog to nepadarius ir po prezentacijos pamatyti, kad tai buvo ne taip jau sunku kaip jūs galvojote ir buvo jaudinanti bei įdomi patirtis kurią norėtumėte pakartoti.

 

 

 

 

 

Autorius
Egidijus Čekanauskas
Žiūrėti visas naujienas
Palikti komentarą

Autorius Egidijus Čekanauskas
KOMUNIKACIJA kitaip

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Inverted widget

Turn on the „Inverted background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Accent widget

Turn on the „Accent background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Elena Baranauskaite

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Julien Quentin (piano) & Yamen Saadi (violon) playing Gabriel Fauré
  • Anne Robbins (Kuratorin der Austellung "Paris 1874 Inventer l'Impressionnisme" Musée d'Orsay, Paris)
  • Bird of Paradise
  • Orchid & flying plane
  • Suzy
  • Orchid
  • Market
  • Orchid ##
  • Old market

ThemeForest