• Pamiršai slaptažodį?

Š.Jasikevičiaus komunikacija, ar tai raktas į sekmę?

Šarūnas Jasikevičius © Teodoras Biliūnas / Fotobankas

Šarūnas Jasikevičius yra vienas garsiausių  krepšininkų Lietuvos istorijoje, bet pradėkime nuo pat pradžių, kodėl „Šaras“ taip yra mylimas Kaune ir krepšinio komandos „Žalgirio“ sirgalių.

Lietuvos krepšininkas pradėjo savo krepšinio karjerą JAV jauno amžiaus žaidė Pensilvanijos mokykloje ir Merlando universitete, nors ir buvo gabus, bet Šaras nebuvo pašauktas į stipriausia pasaulio lyga „NBA“, Po nusivylimo Šaras grįžo į gimtinę Lietuvą. Grįžęs į Sostinę Šaras pradėjo savo profesionalia karjera Vilniaus „Lietuvos rytas“ klube ir pirmieji metai buvo sėkmingi užėmė 2 vietą Lietuvos lygoje „LKL“. Laimėjas antrąją vietas Šaras pasirašė Sutarti su Slovėnijos klubu Liublino „olimpija“ ir ten buvo pripažintas sezono naudingiausiu žaidėju. Žaidėjas savo krepšininko karjeroje iškovojo tokius titulus kaip 2000m Olimpinėse žaidynes iškovojo bronzos medalius su Lietuvos rinktine, Laimėjo Ispanijos Lygos taure, Izraelio čempionate ir Eurolygoje. 

Š. Jasikevičius po profesionalios krepšinio karjeros trukusios 15 metų, nusprendė „kabinti batelius ant vinies“ ir pasuko trenerio keliais. Trenerio kelias prasidėjo 2014 metais jis tapo vyr.trenerio atsistentu, po dviejų metų tapo ir pagrindiniu „Žalgirio“ vedliu.

Š.Jasikevičiaus komunikacija trenerio poste.
Kad būti geru treneriu neužtenka gerai išmanyti krepšinio subtilybęs, bet ir reikia geros komunikacijos su sirgaliais ir visa komanda. Šaras karjeros profesionaliam krepšinį pabaigoje turėjo gerų pamokų iš vienų geriausių trenerių Europoje „Xavi Pascualis“ „Željko Obradovičius“ , Šarūnas yra jaunas ir tik nesenai baigias krepšinio karjera todėl žino dar dauguma krepšininkų kutir iki šiol dar žaidžia ir žino silpnąsias vietas ir stipriąsias, bet trenerio darbas nėra lengvas reikia atsakyt už viską visiems. Bet Šaras visada buvo impulsyvus ir labai daug komunikavo su savo komanda, ir vienas iš dalykų kas labai patiko „Žalgirio“ sirgaliams jo emocijos ir pastangos ir rezultatai davė vaisių „Žalgiris turėdamas vieną mažiausių biudžetų „Eurolygoje“ sugebėjo užimt 3 vietą. Tai buvo vienas įsimintiniausių akimirkų trenerio poste šiuo metu.

Ekspertų komentarai

Joe Arlauckas

„Real“ Spanijos čempionų legenda pasisakė apie „Žalgiri“ ir jo trenerį:

CSKA buvo stabiliausia ir geriausia komanda reguliariajame sezone, bet didžiausią įspūdį man jau antrą sezoną iš eilės palieka Kauno „Žalgiris“. Tiesiog įspūdinga, kaip jie kiekvieną kartą kovoja, o Šarūnas Jasikevičius atnešė jiems nugalėtojų kultūrą. Šį sezoną jie išsiskiria pergalėmis išvykose. Tai jau ne ta komanda, į kurią žvelgė varžovai ir įsirašydavo sau pergalę. Jie laimėjo Malagoje, Barselonoje, Valensijoje ir Stambule prieš „Fenerbahče“. Tai ne ta komanda, kurią kas nors norėtų sutikti atkrintamosiose.“
Nikos Varlas
Treneris.

„Renkuosi komandą, kuri pranoko save labiau nei bet kas kitas. Tai galima spręsti iš jų biudžeto, sudėties ir turnyro sudėtingumo. Praėjusį sezoną jie iškovojo 14 pergalių ir nepateko į atkrintamąsias. Šį sezoną prieš paskutinį turą jie jau turi 17 pergalių. Jie pasiekė įsimintinų pergalių ir net šešias išvykose bei vidutiniškai rinko po 81,3 taško. „Žalgirio“ modelis įrodo, kad charizmatiškas treneris su stipriais vietiniais žaidėjais ir protingai parinktais legionieriais gali sukurti komandą, kuri varžytųsi su lygos gigantais ir pasiekti daugiau kartu, nei kiekviena jo dalis atskirai.“

Šarūnas yra „Žalgirio“ komunikacijos sėkmė 

Šarūnas jau keturis metus yra „Žalgirio“ veidas, kad ir buvo daug nesėkmių, bet kodėl visi tiki taip Lietuvos krepšinio komanda ?Atsakymas yra labai paprastas.. Šaras buvo visada mylimas Lietuvos krepšinio sirgalių, turėjęs tiek pergalių, istorinių akimirkų atnešęs Lietuvai tiek titulų ir gerą vardą.

Sirgaliai tiki Lietuvos vienų geriausių krepšininkų ir jo sprendimais, Šaras visada buvo linkęs sunkiam darbui ir tikslo siekimui, jo charakteris tiesiog žavi visus ne tik Lietuvoje. Komunikacija spaudoje visada yra atvira, žmogus nebijantis kažką pasakyti ar pripažinti klaidas, visada gražiai atsiliepia apie priešus ir savo komandą, dažnai kalte prisiima sau, visais atvejais padėkoja sirgaliams ir jų ištikimybę, dėl Šaras yra gerbiamas visada ir, kad jo komandą pralaimį nenori niekas jo keist.
Išvada tokią jog Šaras yra vienas geriausių Lietuvos treneriu ir jo komunikacija yra raktas į sėkmę.

 

https://www.15min.lt/eurolyga/naujiena/naujienos/eurolygos-ekspertai-liaupsina-zalgiri-ir-sara-jie-gali-zengti-i-finalo-ketverta-1134-951898

Autorius
Evaldas Prokofjevas
Žiūrėti visas naujienas
Palikti komentarą

Autorius Evaldas Prokofjevas
KOMUNIKACIJA kitaip

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Inverted widget

Turn on the „Inverted background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Accent widget

Turn on the „Accent background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Elena Baranauskaite

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Guten morgen
  • Kellie
  • Kellie
  • Kellie
  • "Kiez me tender" :copyright: piwiyan
  • Mauvais œil/bonne étoile
  • bonne étoile/mauvais œil
  • Nat cleans the squids
  • Ramadan lamp

ThemeForest