• Pamiršai slaptažodį?

Kramtoma guma arba kaip išpūsti burbulą?

Muzikos grupė - ,,Beatles". Nuotraukos autorystė - www.bubllegum.com

Visada aplink mus pilną skraidančių burbulų, ir jų yra tiek, kad kai tu pradedi formuoti savo viziją tai tiesiog ji nublanksta ir susilieja su visomis kitomis. Bet visada yra išskirtinumų , kai žmonės pameta galvas, kai ,,facebooke“ komentarai liejasi laisvai, filmas priverčia visus kalbėti, daina tampa himnu ar įvykis priverčia visus išeiti į gatves. Turbūt suprantate, kad burbulai nėra tik socialinės medijos reiškinys(nors turbūt daug kas taip galvoja), bet yra senas procesas, kurį visais laikais žmonės pūtė ir pūs.

DAUG PAVYZDŽIŲ BUS MANO ASMENINĖS ĮŽVALGOS, TODĖL SIŪLYČIAU INFORMACIJA PRIIMTI KRITIŠKAI!

Turbūt lengviausiai pučiami burbulai, kai yra išskiriamos dvi skirtingos bendruomenės, grupės, rasės. Dauguma specialistų į šį procesą žiūri kaip į juodą spalvą, bet šitas būdas yra veiksmingas ir pasiteisinęs jau daug kartų žmonijos istorijoje. Turbūt garsiausia istorija, kuri yra aprašyta ir ekranizuota ir turbūt turėtų būti įtraukta į visas reklamos studijas yra pavadinimu – Lyčių kova.

Emma Stone ir Steve Carell filme ,,Battle of sexes“. Nuotraukos autorystė – www.imdb.com

1973 m. seksualinės revoliucijos ir judėjimo už lygias moterų teises išvakarėse įvyko legendinis teniso turnyras, pramintas „Lyčių kova“. Jame susikovė pirmoji pasaulio moterų teniso raketė Billie Jean King ir buvęs vyrų teniso čempionas bei užkietėjęs seksistas Bobby Riggsas. Turnyras tapo populiariausia sporto transliacija televizijos istorijoje, kurią žiūrėjo 90 mln. žiūrovų iš viso pasaulio.
Viskas įvyko paprastai, buvo atskirtis tarp moterų ir vyrų, moterys aišku bandė išsikovoti lygias teises, ir to pasakoje sukūrė savo lyga, viešumoje prasidėjo daug kalbų, ar moterys gali ar negali ir tada atsirado Bobis, teniso veteranas, pasitraukęs į pensiją. Avantiūristas jau tada suprato, kad žmonėms reikia šou, jis darė viešas reklamos kompanijas, jis visur pabrėždavo, kad moterys tenise niekada nebus lygios, realiai priešino vyrus su moterimis. Skyrė piniginį laimėjimą moteriai, kuri sugebės jį nugalėti. Kulminacija pasiekta, kada antra moterų raketė sutiko sužaisti ir buvo sutriuškinta. Visuomenė išsiskyrė į dvi barikadas moterų ir vyrų, ir pirmajai raketei sutikus, įvyko kova, kurią privalėjo žiūrėti kiekviena moteris, kuri gerbia save.

OBUOLYS?

Obuolys. Nuotraukos autorystė –  www.pexels.com

Aišku būna sutapimų visur, bet obuolio simbolika kelia daug klausimų. Nuo atkasto obuolio rojuje, iki muzikos grupės – Beatles, kurie naudojo obuolio simbolika ant kiekvieno savo muzikos įrašo, iki Iphone, kuris ant kiekvieno telefono irgi uždeda šį simbolį. Grįžtant prie Beatles, jie gyvavo tik 10 metų, per tą laiką buvo išrasta manija, kuri vadinasi Bitlomanija, iki fakto, kad pagal visų laikų įrašų pardavimus jie užima 2 vietą.

TAI KODĖL VISAS PASAULIS JIEMS KRITO PO KOJOMIS?

Visi skirtingi, bet po vienu stogu Nuotraukos autorystė -www.pinterest.com

Galime daug teorijų išvedžioti, kad jie kūrė gerą muziką, buvo kitokie, gal ir obuolys prisidėjo, bet reikia suvokti, kad jų populiarumas ir burbulas išsipūtė dėl aplinkoje esančių tam tikrų procesų, paprastai tariant jie pataikė į žmonių širdis. Teorija yra paprasta, jų muzika siejama su laisvės simbolika, tuo momentu, pasaulis išgyvena sunkius laikus, (komunizmas; draudimai.), o jie spinduliuoja, vien analizuojant Jono Lennon gyvenimą iš reklamos pusės galima atrasti daug lobių. Už taiką, kad visi būtų lygūs, jokių spalvų, religijų ir visi gyvename po vienu stogu. Garsioji žmona kurią jis parsiveža iš Japonijos, video su vaikais, prieš karą, už taiką, už gamtą…
Aišku fanai dabar į mane rodo pirštu ir sako jie buvo tokie, bet klausimas ar iš tikrųjų jie buvo tokie, ar tai nebuvo tik paprasta reklama?

ANGLIJOJE PRISUKAMŲ APELSINŲ NĖRA!

Prisukamas apelsinas. Nuotraukos autorystė –
                        ,,The art of Jason Pell“

Stanley Kubrick, visų įžvalgų tėvas, sukūręs daug filmų hitų, tokių kaip kosminė odisėja 2001, filmas sukurtas 1968m. ir rodo kas bus 2001m., kritikai filmą vertina kaip geriausią ekranizuotą ateities spėjimą per visą kino industrijos istoriją. Kuo Stanlis mums aktualus? Mano akimis jis buvo talentas, jo filmai iki šiol išlieka IMDB viršūnėse, yra vertinami kino kritikų ir žiūrovų. Mums kaip komunikacijos specialistams svarbus jo kūrinys ,, Prisukamas apelsinas”, siužetas lengvas – futuristinė (ateitis, neaiški data), Anglija, visur tamsu, lyg ir pasaulis po apokalipsės. 4 vaikinai apsirengia oranžiniais kostiumais ir naktimis pasiėmę šaltuosius ginklus, atakuoja/muša gatvėse žmones.


AR ESATE GIRDĖJĘ, KAS ATSITIKO KAI FILMAS PASIEKĖ KINO EKRANUS?

Filmo ,,Prisukamas apelsinas“        posteris. Nuotraukos autorystė – www.imdb.com

Ogi, Anglijoje prasidėjo vakariniai išpuoliai, visi nukentėję tvirtino, kad juos užpuolė žmonės su oranžiniais kombinezonais, filmas padarė tokią įtaką, kad žmonės pradėjo pamėgdžioti filmo veikėjus. Prasidėjo panika, grasinančios žinutės režisieriui, Stanlis šitoje situacijoje pasirinko netradicinį variantą, jis pirmasis ir vienintelis per visa filmų industrijos istoriją, kuris savo prašymu uždraudė, savo kino kūrinį(Į kino ekranus grįžo tik 2000m.).

Tai kas gi tie prisukami apelsinai? Ir kodėl jie mums aktualūs? Kodėl Anglija po filmo uždraudimo, mėgdavo pabrėžti tą garsųjį sakinį – ANGLIJOJE PRISUKAMŲ APELSINŲ NĖRA!

IŠVADA TURBŪT PAPRASTA, JEIGU NORI IŠPŪSTI, TURI PRISUKTI!

Paremta: https://www.imdb.com/title/tt4622512/?ref_=nv_sr_srsg_0
https://www.imdb.com/title/tt0066921/?ref_=nv_sr_srsg_0
https://www.business2

Autorius
Vincentas Čenys
Žiūrėti visas naujienas
Palikti komentarą

Autorius Vincentas Čenys
KOMUNIKACIJA kitaip

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Inverted widget

Turn on the „Inverted background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Accent widget

Turn on the „Accent background“ option for any widget, to get an alternative styling like this.

Elena Baranauskaite

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Bird of Paradise
  • Orchid & flying plane
  • Suzy
  • Orchid
  • Market
  • Orchid ##
  • Old market
  • Orchid #
  • Hibiscus

ThemeForest